Mainos

Ulkomaalaisten maanostoa halutaan rajoittaa

MTV:n nettikyselyyn osallistuneiden suuri enemmistö haluaisi rajoittaa ulkomaalaisten maanosto-oikeutta. Peräti 89 prosenttia vastaajista on rajoitusten kannalla.

Suuri osa maanoston rajoittamisen kannalla olevista hakee perusteluita historiasta.

- Isämme ja iso-isämme puolustivat verissäpäin maatamme. Suomi säilyi sen anasiosta itsenäisenä valtiona. Nyt venäläiset ovat ostamassa Suomea pala palalta. Eli se mitä he eivät sodalla saaneet, sen he ovat ostamassa Kremlin valvontaan, kirjoittaa nimimerkki 'Eläkevaari'.

- Suomen miehet ovat taistelleet itsenäisen Suomen meille eikä sitä rahanahneudessakaan saa myydä ulkomaalaisille. Kohta meillä ei olisi itsenäistä määräysvaltaa, arvioi nimimerkki 'Liinumari'.

- Vanhempani ovat menetetystä Suomesta. Tuntuu riipaisevalta myydä kalliilla hinnalla lunastettua vapaata maata sen ryöstäjille, kirjoittaa nimimerkki 'Karjalainen'.

Toisaalta ulkomaalaisten maanosto-oikeuden rajoittamista kannattavat perustelevat kantaansa vastavuoroisuudella.

- No niin ompa aikoihin eletty, kun venäläinen voi ostaa maata EU alueelta mutta ei päinvastoin, jos joku sitä haluaa. Ei ole rajaa suomalaisen tsuhnan typeryydellä, kummastelee nimimerkki 'Minä'.

- Pitäisi suomalaistenkin saada ostaa maata Venäjältä, myös rajaseudulta kuten esim. Karjalasta, Sallasta ja Petsamosta. Ja pitäisi Venäjälläkin olla ulkomaalaisomistuksella lain suoja ja noudattaa yleistä kansainvälistä käytäntöä, ei kansallismielistä tulkintaa joka asiassa. Miksi suomalaiset päättäjät eivät osaa tai halua ottaa hieman mallia veli venäläisestä, ja valvoa meidän omia kansallisia etujamme, kirjoittaa nimimerkki 'Maaseutuyrittäjä'.

Venäjän ja Viron väliset ongelmat sekä Venäjän toiminta Georgian sodan aikana on pelästyttänyt suomalaisia, mikä näkyy myös nettikyselyn perusteluissa.

- Katsotaan sitten kun alkaa maahanmuuttohakemuksia tulla ja venäläiset turvakaartit vartioivat heidän tiluksiaan. Uskoo vaan sekin päivä koittaa, arvioi nimimerkki 'Minä'.

Nimimerkki 'Skeptikko' pelkää, että pian venäläiset maanomistajat alkavat sanella omia ehtojaan paikkakuntien asioiden hoidosta.

- Suomen itärajaa onkin helppo siirtää länteen, kun maa kuuluukin jo Venäjälle, Skeptikko kirjoittaa.

11 prosenttia MTV:n nettikyselyyn osallistuneista oli sitä mieltä, ettei ulkomaalaisten maanostoa tarvitse rajoittaa.

- Kukaan ei omista tätä palloa, nimimerkki 'Omistaja' korostaa perusteluissaan.

MTV:n nettikyselyyn tuli vastauksia kaikkiaan yli 4 300.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot