Mainos
Mainos

Ulkomaalaisten opiskelijoiden oleskelulupahakemukset vähentyneet lähes neljänneksellä

Korkeakouluissa käyttöön otettujen lukukausimaksujen jälkeen ulkomaalaisten opiskelijoiden oleskelulupahakemukset ovat vähentyneet merkittävästi, kertoi Maahanmuuttovirasto.

Syyskuun loppuun mennessä Suomesta oli hakenut oleskelulupaa 4  355 opiskelijaa. Maahanmuuttoviraston mukaan heitä on 23 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Vuonna 2016 tammi–syyskuussa tehtiin 5  660 hakemusta ja vastaavaan aikaan vuonna 2015 hakemuksia oli 5  038.

Tästä syksystä alkaen korkeakoulujen on pitänyt periä lukukausimaksuja opiskelijoilta, jotka suorittavat muun kuin suomen- tai ruotsinkielisen korkeakoulututkinnon. Maksua ei peritä EU:n ja Euroopan talousalueelta (Eta) tulevilta tai Sveitsin kansalaisilta. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot