Mainos
Mainos

Ulkomaalaisten yöpymiset kasvussa

Ulkomaalaisten yöpymiset suomalaisissa majoitusliikkeissä ovat nousseet viime vuonna. Viime tammi- ja marraskuun välisenä aikana ulkomaalaisia nukkui suomalaisissa hotellihuoneissa kymmenen prosenttia edellisvuotista enemmän.

Tilastokeskuksen mukaan venäläiset, ruotsalaiset ja norjalaiset lisäsivät yöpymisiään lähes viidenneksellä. Japanilaisten ja hollantilaisten yöpymiset lisääntyivät 12 prosenttia. Saksalaisten yöpymiset sen sijaan vähenivät reilun kymmenesosan. Suomalaisten matkailijoiden yöpymisten määrä nousi neljällä prosentilla.

Yöpyvien matkailijoiden määrä kasvoi eniten Ahvenanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Yöpymisten kokonaismäärä nousi tammi- marraskuun välisenä aikana 14 miljoonaan. Kasvua edelliseen vuoteen oli kuusi prosenttia.

Koko syksyn laskussa ollut saksalaisten matkailijoiden määrä kääntyi nousuun viime marraskuussa. Heitä yöpyi 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden marraskuussa. Venäläisten määrä nousi jopa kolmanneksen.

Hotellihuoneiden käyttöaste kohosi prosentin edellisvuoden marraskuusta ja oli nyt 49 prosenttia. Oulussa hotellien käyttöaste nousi 70 prosenttiin. Kittilässä, Helsingissä ja Varkaudessa käyttöaste oli yli 60 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme