Mainos
Mainos

Ulkomaalaisvankien määrä nousussa Suomessa

Yli puolet tuomituista ulkomaalaisista syyllistyy pääasiassa huumausaine- ja väkivaltarikoksiin. Vankien määrän uskotaan lisääntyvän kun Baltian maat liittyvät Schengen-alueeseen.

Ulkomaalaisten vankien määrä Suomen vankiloissa on lähes nelinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Ulkomaalaisia vankeja on nyt enemmän kuin koskaan. Helmikuun alussa tuomiota istui 312 ulkomaalaista eli yhdeksän prosenttia vankien kokonaismäärästä.

Sanomalehti Kalevan mukaan eniten vankiloissa on virolaisia ja toiseksi eniten venäläisiä. He myös syyllistyvät varsinkin huumausaine- ja väkivaltarikoksiin, jotka ovat ulkomaalaisvankien päärikoksia.

- Viime vuosina yli puolet tuomituista ulkomaalaisista on syyllistynyt nimenomaan huumausainerikoksiin, kertoo erikoissuunnittelija Ilppo Alatalo Rikosseuraamusvirastosta.

Poliisi ja viranomaiset uskovat, että Schengen-alueen laajentuminen Baltian mailla lisää ulkomaalaisten vankien määrää entisestään. Baltian maat tulevat mukaan Schengen-alueeseen, kun EU:n neuvosto katsoo, että sisäisten rajatarkastusten poistamisehdot täyttyvät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot