Mainos
Mainos

Ulkomaalaisviraston lahjusjutussa luettiin syytteet

Ulkomaalaisviraston lahjusjutussa on nyt syytettynä kaikkiaan yhdeksäntoista henkilöä.

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin ns. ulkomaalaisviraston lahjusjutussa syyte kuudelletoista lahjuksen antamisesta ja yhdelle virkamiehelle törkeästä lahjuksen ottamisesta. Viime viikolla lisäksi kaksi miestä sai jo syytteen lahjusten antamisesta samassa jutussa.

Syyttäjä Harri Ilanderin mukaan ulkomaalaisvirastossa työskennellyt noin 50-vuotias virolaissyntyinen nainen oli ottanut lahjuksia 2001-2003 yhteensä noin 15 000 euroa. Syyttäjä kertoi, että nainen oli antanut ulkomaalaisille, pääosin turkkilaisillle miehille, neuvoja oleskelulupahakemuksissa ja kiirehtinyt heidän asioitaan.

- Rahaa liikkui ja asioita hoidettiin, Ilander sanoi. Virolaissyntyisellä osastosihteerillä ei ollut mahdolllisuutta vaikuttaa itse päätösten sisältöön, vaan syyte koskee rahan ottamista neuvontaa vastaan.

Syytetyt kiistävät

Kaikki syytetyt kiistävät syytteen. Virolaisnainen katsoi, että kyse ei ole lahjuksista. Samaa kertoivat syytetytkin.

- Hän ei saanut rahaa siitä, että hän työskenteli ulkomaalaisviraston virassa. Hän antoi neuvoja ja opastusta yksityishenkilönä. Naisen tehtäviin ulkomaalisvirastossa eivät edes kuuluneet turkkilaiset, kuutta syytettyä edustava asianajaja sanoi.

- Sitä paitsi rahoissa oli kyse lainoista, jotka on maksettu takaisin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme