Mainos
Mainos

Ulkomaalaisvirastosta tulee Maahanmuuttovirasto

Sisäministeriön alaisen viraston tehtävät säilyvät ennallaan, mutta virastosta halutaan tehdä entistä palvelevampi ja avoimempi. Virasto hoitaa turvapaikkoihin, oleskelulupiin ja kansalaisuuteen liittyviä asioita.

Ulkomaalaisvirasto muuttuu vuodenvaihteessa Maahanmuuttovirastoksi. Sisäministeriön alaisen viraston tehtävät säilyvät ennallaan, mutta virastosta halutaan tehdä entistä palvelevampi ja avoimempi. Virasto hoitaa turvapaikkoihin, oleskelulupiin ja kansalaisuuteen liittyviä asioita.

Nimenmuutos liittyy hallitusohjelman maahanmuuttoa koskeviin uudistuksiin, joissa sisäasiainministeriöön kootaan maahanmuutosta ja kotoutuksesta koostuva kokonaisuus.

Uuden viraston yhteyteen perustetaan neuvottelukunta, jonka tehtävänä on kehittää viraston toimintaa ja tehdä aloitteita. Mukana on viranomaisten lisäksi myös maahanmuuttajia ja heitä auttavia yhdistyksiä.

Ulkomaalaisvirasto perustettiin vuonna 1995, ja se toimii kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Lappeenrannassa ja Kuhmossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot