Mainos
Mainos

Ulkomaalaisvirastosta tulee Maahanmuuttovirasto

Sisäministeriön alaisen viraston tehtävät säilyvät ennallaan, mutta virastosta halutaan tehdä entistä palvelevampi ja avoimempi. Virasto hoitaa turvapaikkoihin, oleskelulupiin ja kansalaisuuteen liittyviä asioita.

Ulkomaalaisvirasto muuttuu vuodenvaihteessa Maahanmuuttovirastoksi. Sisäministeriön alaisen viraston tehtävät säilyvät ennallaan, mutta virastosta halutaan tehdä entistä palvelevampi ja avoimempi. Virasto hoitaa turvapaikkoihin, oleskelulupiin ja kansalaisuuteen liittyviä asioita.

Nimenmuutos liittyy hallitusohjelman maahanmuuttoa koskeviin uudistuksiin, joissa sisäasiainministeriöön kootaan maahanmuutosta ja kotoutuksesta koostuva kokonaisuus.

Uuden viraston yhteyteen perustetaan neuvottelukunta, jonka tehtävänä on kehittää viraston toimintaa ja tehdä aloitteita. Mukana on viranomaisten lisäksi myös maahanmuuttajia ja heitä auttavia yhdistyksiä.

Ulkomaalaisvirasto perustettiin vuonna 1995, ja se toimii kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Lappeenrannassa ja Kuhmossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme