Mainos
Mainos

Ulkomaan työmatkoilla päivä venyy kymmentuntiseksi

Ulkomaan työmatkat venyttävät päivien pituutta. Työpäivät venyvät keskimäärin 10,3 -tuntisiksi, ilmenee Työterveyslaitoksen (TTL) kyselystä.

Yli 12-tuntiset työpäivätkään eivät ole harvinaisia. Ulkomailla paljon matkustavat tekevät usein myös pidempää työpäivää Suomessa.

Mitä useampia työmatkoja työntekijä tekee ulkomaille, sitä enemmän hän kärsii stressistä ja väsymyksestä.

Toisaalta mitä useammin työntekijä matkustaa, sitä omistautuneempi hän on työlleen ja sitä mielekkäämmäksi hän työn kokee.

Ulkomaan työmatkojen määrä ei tutkimuksen mukaan ole suorassa yhteydessä koettuun terveyteen tai koettuun työkykyyn. Matkoihin näyttää kuitenkin liittyvän hieman suurempi todennäköisyys epäterveellisiin elämäntapoihin.

TTL halusi tutkia matkustamisen vaikutuksia myös muihin kuin lentohenkilöstöön, jonka työnkuormitusta on tutkittu jo paljon.

Ulkomaan työmatkailijat eroavat lentohenkilöstöstä muun muassa siten, että osalla lento- ja muuta matkustusaikaa ei lasketa työajaksi. Siten lepo matkan jälkeen voi jäädä varsin lyhyeksi.

Kyselyyn vastasi reilut tuhat ihmistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot