Mainos
Mainos

Ulkomaiden suurlähettiläät maanpuolustuskurssilla

Ulkoministeriö ja puolustusvoimat ovat järjestäneet Suomeen akkreditoiduille suurlähettiläille Suomen kokonaismaanpuolustusta esittelevän kurssin. Kurssin isäntänä on puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala.

Nyt järjestettävä kurssi on Maanpuolustuksen erikoiskurssi, joita järjestetään valtakunnallisten maanpuolustuskurssien ohella erikseen valituille kohderyhmille kahdesti vuodessa. Kurssi on suunnattu poikkeuksellisesti ulkomaalaisille.

Kurssin aikana esitellään Suomen varautumista erilaisiin kriiseihin yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamisen strategian (YETTS) mukaisesti. Mukaan on ilmoittautunut yli 70 suurlähettilästä tai heidän sijaistaan.

Kurssiin liittyy toimintanäytös, joka esittelee viranomaisyhteistyötä kaappaustilanteessa. Näytökseen osallistuu Rajavartiolaitoksen, puolustusvoimien ja Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen joukkoja sekä Helsingin poliisin Karhu-ryhmä. Kalustona käytetään mm. NH90-helikopteria.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme