Mainos
Mainos

Ulkomailla äänesti yli 29 000 suomalaista

Ulkomailla äänestäneiden suomalaisten määrä on lähes täsmälleen sama kuin edellisissä presidentivaaleissa.

Ulkomailla äänesti presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella ennakkoon yli 29 000 suomalaista, ulkoministeriöstä kerrotaan. Määrä on lähes tarkalleen sama kuin edellisten presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella vuonna 2000.

Perinteisesti eniten äänestäjiä oli Ruotsissa, jossa äänioikeuttaan käytti kaikkiaan 9292 henkilöä. Äänestysvilkkaus jäi siellä kuitenkin hieman laimeammaksi kuin kuusi vuotta sitten, jolloin äänestäjiä oli 9645 eli yli 300 enemmän.

Ruotsin jälkeen eniten äänestäjiä oli Espanjassa, yhteensä 4308. Seuraavaksi vilkkainta oli Yhdysvalloissa, jossa äänestäjiä oli 1991. Saksassa äänesti 1903, Britanniassa 1333 ja Belgiassa 1125 Suomen kansalaista.

Ulkomailla ennakkoäänestys järjestettiin Suomen suurlähetystöissä, konsulaateissa ja eräissä niiden toimipisteissä. Kokonaisluvuista puuttuvat vielä muutaman äänestyspaikan tiedot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme