Mainos
Mainos

Ulkomailla opiskelleiden vaikea päästä työelämään

Ulkomailla korkeakoulututkinnon suorittaneiden on vaikea päästä työelämään kotimaassa, kertoo Kelan tuore tutkimus. Vain puolet ulkomailla opiskelleista työllistyi heti valmistuttuaan, ja työuran alkuvuodet olivat rikkonaisempia kuin Suomessa opiskelleilla.

Suomessa tutkinnon suorittaneista 65 prosenttia sai töitä valmistuttuaan. Heistä viidennes työskenteli kuitenkin tehtävissä, jotka eivät vastanneet heidän koulutustaan.

Ulkomailla opiskelleista runsas neljännes työskenteli koulutustaan vastaamattomissa tehtävissä.

Vuonna 2007 toteutettuun tutkimukseen osallistui 2360 korkeakoulututkinnon vuosina 2002-2006 suorittanutta. Suosituimmat opiskelumaat olivat Britannia, Ruotsi, Yhdysvallat ja Saksa. Yleisin ulkomailla suoritettu koulutus oli kaupallisen alan tutkinto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot