Mainos
Mainos

Ulkomailta adoptoiduista koirista muoti-ilmiö

koiranpentu

Suomalaiset pelastavat innolla koiria ulkomailta julkkisten esimerkkiä seuraten. Uusi isäntäperhe ei kuitenkaan aina pysty huolehtimaan kovia kokeneesta koirasta.

Kodittomien koirien tuonti ulkomailta Suomeen on yleistynyt muutamassa vuodessa.

Virosta, Venäjältä ja Espanjasta tuodaan vuosittain noin 1500 koditonta ja kaltoin kohdeltua koiraa, ja määrä on kasvussa.

- Viime aikoina on ollut televisio-ohjelmia, jotka ovat tehneet rescue-koira -ilmiötä ansiokkaasti tutuksi. Kun julkkikset ovat adoptoineet näitä koiria, siitä on tullut muoti-ilmiö. Koirien adoptoiminen on sinänsä hyvä asia, mutta se ei saa olla mikään muotioikku, kertoo tiedottaja Riikka Suominen Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY:stä.

Niin kutsutuista rescue-koirista on tullut kuitenkin todellinen muoti-ilmiö. Koirille joudutaan usein vielä Suomessa etsimään uusi koti, kun koiran hankkinut isäntäperhe ei pystykään huolehtimaan siitä esimerkiksi avioeron tai ajanpuutteen vuoksi.

Suomisen mukaan rescue-koiran ottamista kannattaa harkita tarkoin. Säälistä koiraa ei pidä koskaan ottaa.

- Perheet ovat ehkä ylimitoittaneet omat resurssinsa tai elämäntilanne on muuttunut. Kuitenkin koiralle, joka jo kerran on joutunut vaihtamaan maata tai ympäristöä, on kauhea paikka, kun se hylätään taas kerran.

Rescue-koiran adoptoiminen voi olla koiriin tottumattomalle perheelle hankalaa, sillä ne ovat usein jo täyskasvuisia tullessaan Suomeen. Rescue-koirat myös karkailevat muita koiria herkemmin.

Suomessa toimii ainakin viisi rescue-koirajärjestöä. Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY pohtii nyt yhdessä järjestöjen kanssa, miten koirien hyvinvointi turvataan parhaiten.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme