Mainos
Mainos

Ulkomaiset matkailijat yöpyivät Suomessa viimevuotista enemmän

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä lisääntyivät heinäkuussa 3 prosenttia ja kotimaisten matkailijoiden yöpymiset 2 prosenttia viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Yöpymisten kokonaismäärä kasvoi 2 prosenttia edellisvuodesta ja kohosi 2,5 miljoonaan yöpymisvuorokauteen. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja.

Saksalaiset ja ruotsalaiset olivat heinäkuussa suurimmat ulkomaalaisten matkailijoiden ryhmät, heille yöpymisiä kirjattiin kummallekin yli 100 000 vuorokautta. Saksalaisten yöpymiset lisääntyivät 9 prosenttia, kun taas ruotsalaisten yöpymiset vähenivät 13 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Kolmantena olivat norjalaiset lähes 90 000 yöpymisvuorokaudellaan. Heidän yöpymisensä lisääntyivät 11 prosenttia.

Tärkeimmistä Suomeen suuntautuvista matkailijamaista hollantilaisten yöpymiset lisääntyivät eniten, 33 prosenttia viime vuodesta.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli heinäkuussa 54,7 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 52,7 prosenttia. Maakunnista korkein käyttöaste oli Ahvenanmaalla, 75,5 prosenttia. Kalajoella hotellihuoneista oli käytössä 91,9 prosenttia ja Maarianhaminassa 85,6 prosenttia. Helsingin hotellien käyttöaste oli 65,4 prosenttia.

Hotellihuoneen toteutunut keskihinta oli heinäkuussa 66,20 euroa. Vuotta aiemmin se oli 66,26 euroa.

Tilastokeskuksen majoitustilastoon sisältyvät majoitusliikkeet, joissa on vähintään kymmenen huonetta, mökkiä tai matkailuvaunupaikkaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme