Mainos
Mainos

Ulkomaiset opiskelijat tyytyväisiä vaihtoaikaan Suomessa

Monet ulkomaiset vaihto-opiskelijat ovat tyytyväisiä vaihtoaikaansa Suomessa. Vaihto-opiskelijat kehuvat varsinkin korkeakoulujen opiskelun tukipalveluita, kuten tietokoneita ja muita teknisiä laitteita sekä kirjastoja.

Myös opintojen ohjausta sekä opiskelija-asuntoloita pidetään hyvinä. Ulkomaisten opiskelijoiden mielestä suomalaisissa korkeakouluissa vallitsee avoin ilmapiiri ja kontaktit opiskelijoiden sekä opettajien välillä ovat ongelmattomia.

Opiskelua Suomessa pidetään rentona ja itsenäisenä. Itsenäisen opiskelun koetaan kuitenkin vaikeuttavan suomalaisiin opiskelijoihin tutustumista. Tulokset ilmenevät kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMOn kyselystä, johon vastasi 72 Suomessa opiskellutta vaihto-opiskelijaa yhteensä 20 eri maasta.

Parantamisen varaa opetuksen sisällössä

Eniten parantamisen varaa vaihto-opiskelijoiden mielestä on suomalaisten korkeakoulujen opetuksen sisällössä. Opetus arvioitiin kuitenkin kohtalaisen hyväksi. Varsinkin opettajien asiantuntemusta ja kielitaitoa kiitettiin.

Ulkomaiset opiskelijat eivät pitäneet suomalaisia opetusmenetelmiä eli useita massaluentoja ja kirjatenttejä hyvinä. Vähiten tyytyväisiä oltiin myös opetuksesta saataviin uusiin näkemyksiin ja englanninkielisten kurssien määrään. Lisäksi oman opiskelualan kirjoja oli liian vähän tarjolla.

Suomi on varsin suosittu vaihto-opiskelukohde. Viime lukuvuonna Suomen korkeakouluihin Erasmus-vaihtoon saapuvien ulkomaisten opiskelijoiden määrä ylitti täältä vaihtoon lähtevien määrän. CIMO muistuttaa, että erityishuomiota tulisi nyt kiinnittää opetustarjonnan laatuun, koska se vaikuttaa Suomen sijoittumiseen kansainvälisistä vaihto-opiskelijoista käytävässä kilpailussa. Esimerkiksi vaihdon tavoitteista, tuloksista ja kustannuksista täytyisi keskustella nykyistä enemmän.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot