Mainos
Mainos

Ulkomaisille rekoille kaavaillaan maksuja

Kaakkois-Suomen rekkaliikennettä ryhdytään rajoittamaan. Hallitus on käsitellyt tänään liikenneministeri Anu Vehviläisen esityksiä, joilla erityisesti Imatran ja Nuijamaan rajanylityspaikkojen raskaan liikenteen haittoja vähennettäisiin. Autorekat saatetaan poistaa kokonaan Haminan ja Taavetin väliltä.

Eräs keino on ulkomaisille rekoille kaavailtu uusi maksu. Hallituksen valmistelema vinjettimaksu koskee kaikkea raskasta liikennettä, mutta maksu korvattaisiin kotimaisille autoille. Ulkomaisille rekoille se olisi 11 euroa päivässä.

Tavaraliikenteen ajoa saatetaan rajoittaa tai ohjata vaihtoehtoreiteille. Ajorajoituksia saatatetaan toteuttaa myös liikennemerkeillä, jotka rajoittavat kaluston kokoa ja liikkuma-aikaa valtateillä 6, 7 ja 26.

Hallitus selvittää myös liikenteen ohjauksen siirtämistä poliisilta ulkopuoliselle toimijalle. Tämä edellyttäisi tieliikenneasetuksen muuttamista. Liikenteen valvonnan ja järjestelyjen kustannusten jakamisesta pyritään sopimaan yhdessä satamien kanssa.

Liikenne- ja viestintäministeriö selvittää yhdessä poliisin, Rajavartiolaitoksen ja Tiehallinnon kanssa yhteisen tietohallintojärjestelmän kehittämistä. Yhteisellä järjestelmällä olisi tarkoitus seurata Suomen tieverkolla olevien rekkojen määrää. Viranomaiset voisivat tämän tiedon avulla ennakoida rekkaruuhkia ja omia toimenpiteitään niiden estämiseksi.

Lisäksi hallitus haluaa selvittää, miten lakimuutoksilla voitaisiin määrätä pysyvämpiä ajorajoituksia ja antaa valtioneuvostolle mahdollisuus rajoittaa liikennettä tilanteissa, joissa rekkaruuhka on ollut poikkeuksellisen laaja ja pitkäkestoinen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme