Mainos
Mainos

Ulkomaisten luottokorttien valvontaa kiristetään

Siruttomat ulkomaiset luottokortit pitää lähitulevaisuudessa tarkistuttaa puhelimitse luottokunnasta. Uusi sääntö ei koske suomalaisia siruttomia kortteja.

Ulkomaisten luottokorttien käytön valvonta kiristyy. Siruttomat ulkomaiset luottokortit pitää 8. huhtikuuta alkaen tarkistuttaa puhelimitse Luottokunnasta, jos maksun vastaanottajalta ei löydy aina varmentavaa maksupäätettä. Luottokunnan osastopäällikön Veijo Laakson mukaan muutokseen ei liity dramatiikkaa, vaan kyseessä on kansainvälinen standardi.

- Mastercardilta on tullut tällainen ohje, jota on noudatettava. Olemme ottaneet yksiselitteisen kannan, että tämä on helpompi toteuttaa kaupoissakin, kun kaikki ulkomaiset luottokortit varmennetaan.

Tällä hetkellä luottokorteissa ollaan siirtymässä sirukortteihin. Siruttomat kortit koetaan Laakson mukaan turvallisuusriskiksi. Euroopassa noin puolet korteista on sirullisia.

- Vuoden kuluttua alkavat lähes kaikki kortit olla sirullisia Euroopassa, Laakso sanoo.

Uusi sääntö ei koske suomalaisia siruttomia kortteja. Laakson mukaan syynä on se, että Suomessa kotimaisten korttien väärinkäytökset ovat erittäin harvinaisia.

- Periaatteessa päätös koskisi kaikkia kortteja, mutta me olemme saaneet luvan toteuttaa kansallisen ratkaisun, Laakso kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme