Mainos
Mainos

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät elokuussa 4 prosenttia, mutta kotimaisten matkailijoiden yöpymiset pysyivät ennallaan. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen majoitustilastosta.

Lähes kaikkien suurimpien ulkomaisten matkailijaryhmien yöpymiset vähenivät elokuussa viime vuoden elokuuhun verrattuna. Ainoastaan hollantilaisten ja italialaisten yöpymiset lisääntyivät yli 10 prosenttia. Venäläisten osalta yöpymiset lisääntyivät 5 prosenttia.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli elokuussa 54,3 prosenttia. Vuotta aiemmin se oli tasan 53. Korkeimmat huonekäyttöasteet mitattiin Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla. Helsingissä hotellihuoneista oli käytössä lähes 81 prosenttia ja Maarianhaminassa 76 prosenttia. Hotellihuoneen toteutunut keskihinta oli elokuussa 376 markkaa vuorokaudelta, kun se vuotta aiemmin oli 351 markkaa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme