Mainos
Mainos

Ulkomaisten rekkojen valvonta tiukkenee

Suomessa liikkuvien ulkomaisten kuorma- ja linja-autojen valvonta kiristyy sunnuntaista lähtien.

Venalaisten rekkojen etuosia parkkipaikalla


Nykyisin EU-maita koskeva ajopiirturin käyttö tulee tuolloin pakolliseksi myös unionin ulkopuolelta tulevalle liikenteelle. Kuljettajien ajo- ja lepoaikojen valvonta koskee maita, jotka ovat allekirjoittaneet kansainvälisen sopimuksen piirturin käyttöpakosta. Näitä ovat mm. Venäjä ja Baltian maat. Raskaan liikenteen valvonnasta vastaavat Suomessa poliisi, työsuojeluviranomaiset sekä tästä lähtien myös tulli- ja rajavartiolaitos.

Viranomaiset voivat antaa muiden maiden viranomaisille tietoja säädösten rikkomisesta ja pyytää vastaavia tietoja itselleen. Ajopiirturi tallentaa ajoajat, joita raskaan liikenteen on noudatettava liikenneturvallisuussyistä. Pisin sallittu yhtämittainen ajoaika on neljä ja puoli tuntia. Vuorokauden aikana saa tavallisesti ajaa yhteensä yhdeksän tuntia. Uudistukset perustuvat siihen, että Suomi on liittynyt kansainvälisen maantieliikenteen ajoneuvojen miehistön työstä tehtyyn eurooppalaiseen AETR-sopimukseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot