Mainos
Mainos

Ulkomaisten rekkojen valvonta tiukkenee

Suomessa liikkuvien ulkomaisten kuorma- ja linja-autojen valvonta kiristyy sunnuntaista lähtien.

Venalaisten rekkojen etuosia parkkipaikalla


Nykyisin EU-maita koskeva ajopiirturin käyttö tulee tuolloin pakolliseksi myös unionin ulkopuolelta tulevalle liikenteelle. Kuljettajien ajo- ja lepoaikojen valvonta koskee maita, jotka ovat allekirjoittaneet kansainvälisen sopimuksen piirturin käyttöpakosta. Näitä ovat mm. Venäjä ja Baltian maat. Raskaan liikenteen valvonnasta vastaavat Suomessa poliisi, työsuojeluviranomaiset sekä tästä lähtien myös tulli- ja rajavartiolaitos.

Viranomaiset voivat antaa muiden maiden viranomaisille tietoja säädösten rikkomisesta ja pyytää vastaavia tietoja itselleen. Ajopiirturi tallentaa ajoajat, joita raskaan liikenteen on noudatettava liikenneturvallisuussyistä. Pisin sallittu yhtämittainen ajoaika on neljä ja puoli tuntia. Vuorokauden aikana saa tavallisesti ajaa yhteensä yhdeksän tuntia. Uudistukset perustuvat siihen, että Suomi on liittynyt kansainvälisen maantieliikenteen ajoneuvojen miehistön työstä tehtyyn eurooppalaiseen AETR-sopimukseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme