Mainos
Mainos

Ulkomaisten vankien määrä lisääntynyt

Ulkomaalaisten vankien määrä on lisääntynyt viime vuosina. Suurin ryhmä ovat virolaiset huumevangit. Lain mukaan virolaiset voitaisiin palauttaa Viroon istumaan tuomiotaan, mutta toistaiseksi yhtään virolaista vankia ei ole passitettu suomesta. Viisitoista vuotta sitten suomen vankiloissa oli runsaat kymmenen ulkomaalaista vankia. Nyt heitä on 250.

Oikeusministeri Johannes Koskinen sanoo, että ulkomaisten vankien palautusjärjestelmää tehostetaan.

-Niin pitkään istuvia, että palautus kannattaa on 30-40 ja tätä ryhmää koskevat valmistelut ovat menossa.

Ministerin Koskisen mukaan ulkomaisten vankien palauttaminen pääsee ensi vuonna vauhtiin.

Koskinen sanoo, että rajojen avautuminen on lisännyt ulkomaisten vankien määrää.

-Kyllähän se rajojen avautumisesta johtuu. Jäjestäytynyt rajat ylittävä rikollisuus on lisääntynyt, oikeusministeri sanoo.

Poliisi haluaisi virolaiset vangit takaisin Viroon

Viime toukokuun tilaston mukaan eri kansallisuuksia oli vankiloissa kaikkiaan 39 .Virolaisia vankeja on eniten, seuraavaksi venäläisiä. Sen jälkeen pienempinä joukkoina tulevat ruotsalaiset ja somalit.

Poliisien mukaan huumevangit luovat vankiloissa uusia suhteita. Poliisi haluaisikin virolaiset vangit takaisin Viroon istumaan kakkuaan. Laki mahdollisti sen tänä vuonna, mutta yhtään vankia ei ole palautettu.

(Seitsemän uutiset 21.12.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme