Mainos
Mainos

Ulkomaisten vuokratyöntekijöiden verotus ontuu

Ulkomaisten vuokratyöntekijöiden verotus meni Aamulehden mukaan viime vuonna myttyyn. Verotoimistoon veronmaksajaksi ilmoittautui viime vuonna vain noin 450 ulkomaista vuokratyöntekijää, joiden pitää uuden lain mukaan maksaa veroa Suomeen. Suurin osa ilmoituksen jättäneistä on virolaisia rakennustyöntekijöitä, joita ei verotettu aiemmin lainkaan.

Uusi laki koskee alle puoli vuotta Suomessa työtä tekeviä vuokratyöntekijöitä, jotka tulevat Baltian maista, Pohjoismaista ja niistä maista, joiden kanssa Suomella ei ole verosopimusta, esimerkiksi Valko-Venäjältä.

- Arviolta 4 500-9 500 verovelvollista jätti ilmoituksen tekemättä, jos vuokratyöntekijöitä olisi ollut viime vuonna yhtä paljon kuin heitä arvioitiin olevan ennen kuin laki tuli voimaan, arvioi Aamulehti nettisivullaan.

Ulkomailta töihin tulevat ovat voineet myös kiertää uutta lakia siirtymällä alle puoleksi vuodeksi töihin ulkomaiselle alihankintayritykselle, jolla ei ole Suomessa kiinteää toimipaikkaa. He ovat myös voineet toimia itsenäisinä ammatinharjoittajina, jolloin heitä ei voida vieläkään verottaa.

Ennen lain voimaan tuloa valtiovarainministeriössä arvioitiin, että uusia verovelvollisia olisi ollut 5000-7000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot