Mainos
Mainos

Ulkoministeri Tuomioja: Niinistön aloitteesta populistinen kilpalaulanta

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mielestä presidentti Sauli Niinistön aloitteesta alentaa omaa palkkiotaan on seurannut "populistinen kilpalaulanta".

- Siihen on liitetty näkemys, että julkisissa luottamustehtävissä olevat voisivat omalla esimerkillään hillitä ahneutta ja saada muita suurituloisia mukaan talkoisiin. Tämä on parhaimmillaan naiivia idealismia ja pahimmillaan kosiskelevaa populismia. jolla ei ole käytännössä muuta vaikutusta kuin politiikan väheksynnän lisääntyminen, Tuomioja kirjoittaa blogissaan.

Tuomiojan mukaan kansanedustajien palkkioiden suuruus on "iäisyyskysymys".

– Jos he olisivat ylipalkattuja niin luulisi kaupunginjohtajien, järjestöpomojen ja yritysten pääjohtajien kilvan hakeutuvan politiikkaan, kun virta näyttäisi paremminkin olevan päinvastaiseen suuntaan.

Tuomioja toivoo, että presidentti Sauli Niinistön aloite johtaa siihen, että suurituloisten verotus kiristyy.

– Olemmeko EK:ta ja oikeistoa myöten valmiita kiristämään verotuksen progressiota niin, että suurituloiset osallistuisivat nykyistä enemmän julkisten menojen rahoittamiseen? Tätä olen pitkään pitänyt oikeana ratkaisuna ja toivon, että tämä avaus päätyisi sen toteuttamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme