Mainos
Mainos

Ulkoministeri Tuomioja uskoo suomalaisten hyväksyvän EU:n uuden perustuslain

Ulkoministeri ei kuitenkaan kommentoi kansanäänestyksen tarpeellisuutta.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojasanoo olevansa vakuuttunut, että suomalaiset hyväksyvät EU:n uuden perustuslain, jos siitä järjestettäisiin kansanäänestys.

Etelä-Saimaa -lehdelle kommentoineella ulkoministerillä ei kuitenkaan ole edelleenkään kantaa siihen, tulisiko kansanäänestys hänen mielestään järjestää.

Tuomiojan mielestä EU:n perustuslakisopimus on poliittinen harkintakysymys, eikä se välttämättä vaadi kansanäänestyksen järjestämistä.

Soini: "Yhden totuuden rummutusta"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini moitti Tuomiojan lehtilausuntoa heti tuoreeltaan. Hänen mielestään ulkoministerin arvelu läpimenosta on osa "yhden totuuden rummutusta".

-Molemmat herrat (Tuomioja ja pääministeri Matti Vanhanen, kesk.) väittävät, että EU-perustuslaki ei olennaisesti muuta nykytilannetta. Tämä väite on virheellinen, sanoi Soini kannanotossaan.

EU:n perustuslain ratifioimistavasta Suomessa päätetään syksyllä. Vanhanen on sanonut, ettei hän pidä kansanäänestystä tarpeellisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot