Mainos
Mainos

Ulkoministerikokous valoi uskoa Lähi-idän rauhanprosessiin

Mielenosoituksia tai -ilmauksia ei päivän aikana näkynyt.

EU-maiden ulkoministerit valoivat uutta uskoa Lähi-idän rauhanprosessiin perjantain tapaamisessaan Lappeenrannassa.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan keskeistä on nyt löytää keino, jolla rauhanneuvottelut saadaan uudelleen vauhtiin. Hän arvioi, että prosessin jatkamiselle on tällä hetkellä hyvät mahdollisuudet.

Tuomioja asetti toiveita siihen, että palestiinalaiset saisivat uuden kansallisen yhtenäisyyden hallituksen, johon nyt hallitusvastuussa oleva Hamas saisi kumppanikseen Fatah-järjestön.

Uuden hallituksen myötä Hamas voisi epäsuorasti täyttää unionin sille asettamat vaatimukset, jonka jälkeen EU voisi poistaa sen terroristilistaltaan ja avata yhteydet palestiinalaishallitukseen.

EU-kokouksen alku sujui poliisin nuottien mukaan

Poliisi on tyytyväinen Lappeenrannassa pidettävän EU-ulkoministerikokouksen turvajärjestelyihin.

Lappeenrannan kihlakunnan poliisipäällikön Tapio Saarnin mukaan kaikki sujui tänään todella hyvin, eikä vastaan tullut minkäänlaisia yllätyksiä.

Liikennekin soljui sujuvasti, vaikka autoletkojen vuoksi suljetut risteykset ajoittain hankaloittivatkin kaupunkilaisten elämää. Lappeenrannan lentokentän ja kokouspaikkana olevan Linnoituksen välinen tieosuus ruuhkaantui hetkeksi aamupäivällä, kun suurin osa ulkoministereistä ja heidän avustajakunnastaan saapui kokoukseen.

Kokousta turvaamaan komennetut noin 500 poliisia näkyivät katukuvassa lähinnä poliisiautojen ratin takana tai moottoripyörien satulassa. Poliiseja on Lappeenrannan lisäksi Imatralla, jossa monet kokousedustajat yöpyvät.

Huippukokous jatkuu vielä huomenna aamupäivällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme