Mainos
Mainos

Ulkoministerin salkusta kiivasta keskustelua netissä

Uudet ministerinsalkut ovat puhuttaneet viikonlopun aikana nettikansaa.

Erityisesti ulkoministerin salkun siirtyminen kokoomuksen Alexander Stubbilta SDP:n Erkki Tuomiojalle on herättänyt runsaasti keskustelua netissä.

Moni pitää jo aiemmin ulkoministerinä toimineen Tuomiojan nimitystä jälleen ulkoministeriksi erittäin hyvänä asiana. Kiitosta Tuomioja saa muun muassa kokemuksestaan ja osaamisestaan.

Arvostelijat puolestaan pelkäävät Tuomiojan tekevän hallaa Suomen länsisuhteille ja vaikeuttavan erityisesti Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisiä suhteita. Tuomiojan kannattajat katsovat puolestaan, että Tuomiojan kriittisyys Yhdysvaltoja kohtaan on vain hyvä asia. Moni katsoo Stubbin nöyristelleen liikaakin Yhdysvalloille.

”Hienoa, että meillä on taas suoraselkäinen mies ulkoministerinä, joka uskaltaa näpäyttää myös USA:ta ihmisoikeusrikkomuksista”, toteaa keskustelija.

Stubbia moni nettikeskustelija kehuu puolestaan hyvästä ulosannista, edustavuudesta ja osaamisesta.

”Ikävää, että Suomi menetti ulkoministerin, joka oli huomattavasti fiksumpi, filmaattisempi, osaavampi ja edustavampi kuin aikaisemmat. Onneksi Stubbille sentään annettiin edelleen merkittävä kansainvälinen tehtävä”, pohtii keskustelija.

Osa keskustelijoita on ollut tyytyväinen sekä Tuomiojan että Stubbin kykyihin Suomen ulkoasioiden hoitajana.

- Luulenpa, että Erkki ja Alex ovat aikalailla samalla viivalla kielien kanssa, molemmat kielimiehiä! Myöskin hyvän koulutuksen saaneita! kehuu keskustelija.

(lähteet: MTV3:n, IL:n, IS:n, HS:n Uuden Suomen ja Uutispäivä Demarin keskustelu- ja kommenttipalstat)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme