Mainos
Mainos

Ulkoministeriö julkaisi osan tarkastusraportista – ei avaa syitä Viinasen siirtoon

Ulkoministeriö julkaisi maanantaina Suomen Tukholman-suurlähetystöön tehdyn sisäisen tarkastuksen muistion karsitun version.

Muistion mukaan tarkastuksessa selvitettiin muun muassa suurlähettiläs Jarmo Viinasen mahdollista epäasiallista käytöstä ja mahdollisia esimiesohjauksen puutteita.

Tarkastuksessa tuli esiin ongelmia liittyen työsuojeluun, ilmapiiriin ja työtyytyväisyyteen. Sisäisen tarkastuksen yksikön mukaan ongelmat edellyttivät perusteellisia korjaustoimia.

"Toimintakyky heikentynyt"

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) esitti viime viikolla tarkastuksen pohjalta Viinasen siirtoa Helsinkiin, sillä tämän toimintaedellytykset olivat huonontuneet. Ulkoministeriön aiemman kertoman mukaan sisäisessä tarkastuksessa selvisi, että lähetystössä oli ilmennyt epäasiallista kohtelua.

Muistiossa ei viitata siihen, minkälaista epäasiallinen kohtelu on ollut, kenen toimesta sitä olisi tehty tai keneen se olisi kohdistunut.  

Tarkastuksessa selvitettiin myös lähetystön varainkäytön asianmukaisuutta ja työhyvinvoinnin tilaa kansliassa ja virka-asunnossa.

Pettynyt henkilökunta

Raportissa puhutaan henkilöstön pettymyksestä lähetystön tilanteen käsittelyyn.

Haastatellut henkilöstön jäsenet myös mainitsivat kasvavan maineriskin mahdollisuuden, koska "ristiriitaiset tapahtumat ovat julkisuusherkkiä ja vihjekynnykset julkisuuteen saattavat olla ruotsalaisessa arvomaailmassa matalampia kuin Suomessa".  

Raportista on salattu kaikki henkilöihin liittyvät osuudet vedoten siihen, että se saattaisi aiheuttaa vahinkoa asianosaisille ja vaarantaa tarkastustoiminnan tarkoituksen toteutumista.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme