Mainos
Mainos

Ulkoministeriö: "Meillä ei ole keinoja saada diplomaatteja maksamaan parkkisakkojaan”

Diplomaattiautojen saamista pysäköintivirhemaksuista maksetaan vain noin neljännes. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että sen mahdollisuudet vaikuttaa asiaan ovat pienet.

Ulkoministeriön apulaisprotokollapäällikkö Marja Joenusva kertoo, että heidän näkemyksensä mukaan diplomaattinen koskemattomuus ei oikeuta laiminlyömään virhemaksujen maksamista.

– Lähdemme siitä, että jokainen koskemattomuudesta nauttiva diplomaatti noudattaa ja kunnioittaa maan lakia. Diplomaattisen koskemattomuuden toinen puoli on kuitenkin se, ettei ulkoministeriöllä ole velvoittavia keinoja vaikuttaa virhemaksujen maksamiseen, Joenusva kertoo.

Hänen mukaansa ulkoministeriö ei ole yksittäisellä tasolla ottanut diplomaatteihin yhteyttä pysäköintivirhemaksujen tiimoilta. Diplomaattien kanssa tuodaan kuitenkin yleisellä tasolla ilmi se, että koskemattomuus pitää sisällään velvollisuuden noudattaa Suomen lakeja.

Suomen diplomaateille ulkomailla on annettu yleisohje, jonka mukaan maksut ja sakot on maksettava. Asia on Joenusvan mukaan Suomelle mainekysymys.

Hän ei ota kantaa, miksi jotkut lähetystöt mainehaitasta huolimatta jättävät virhemaksuja maksamatta. Hän pitää kuitenkin positiivisena, että aiheeseen kiinnitettään huomiota esimerkiksi mediassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme