Mainos
Mainos

Ulkoministeriö myönsi lisätukea tuhoalueelle

Suurin osa ulkoministeriön myöntämästä avusta on kohdennettu koko katastrofialueelle.

Ulkoministeriö on myöntänyt 7,5 miljoonaa euroa lisää tukea Aasian katastrofin uhrien auttamiseksi. UM:n myöntämän tuen kokonaissumma nousee näin 12 miljoonaan. Nyt myönnetyistä rahoista kaksi miljoonaa saavat sekä Punainen Risti että Maailman elintarvikejärjestö WFP.

Unicefille, WHO:lle ja Kirkon ulkomaanavulle osoitetaan miljoona kullekin. Fidalle on myönnetty 300 000 euroa ja Pelastakaa Lapset -järjestölle kaikkiaan 200 000.

Suurin osa avusta on kohdennettu koko katastrofialueelle. Kirkon ulkomaanavun toiminta toiminta keskittyy Sumatran juomavesitilanteen parantamiseen.

- Vesi on tärkein prioriteetti tällä hetkellä, koska toimiva vesihuolto on terveyden ja eloonjäämisen edellytys. Puhtaan veden puute on erityisen suuri tällä hetkellä Banda Acehin alueella ja Sumatran länsirannikolla ja sen edustalla olevilla saarilla, Kirkon ulkomaanavun norjalaisen sisarjärjestön työntekijä Kjell Helge Godfredsen kertoo.

Pelastakaa Lapset -järjestön ohjelma puolestaan auttaa lapsiuhreja Intiassa. Järjestö muun muassa huolehtii orvoista ja perheestään eroon joutuneista lapsista sekä jakaa ruokaa, vettä ja suojia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme