Mainos
Mainos

Ulkoministeriö neuvoo Ranskaan matkustavia: Passia kuljetettava mukana

Suomen ulkoministeriö on julkaissut uuden matkustustiedotteen Ranskaan suuntaaville. 

Ministeriö muistuttaa, että viime perjantain terroritekojen takia julistettu poikkeustila on voimassa toistaiseksi koko Ranskassa. Sen myötä poliisi voi pyytää esittämään henkilöllisyystodistuksen esimerkiksi kadulla. Ministeriö kehottaakin kaikkia matkustajia pitämään passia tai henkilöllisyystodistusta mukanaan. 

Ministeriö kertoo tiedotteessaan, että Ranska on vahvistanut turvallisuustoimia muun muassa uskonnollisissa kokoontumispaikoissa, julkisessa liikenteessä, lentokentillä, juna- ja metroasemilla, tavarataloissa, merkittävissä nähtävyyskohteissa ja suurissa väestö- ja urheilutapahtumissa.

Matkustajia kehotetaan huomioimaan myös se, että turvatoimet voivat vaikuttaa julkisen liikenteen aikatauluihin. Lentokentille ja juna-asemille on syytä saapua hyvissä ajoin. 

Ulkoministeriö suosittelee lisäksi, että Ranskaan matkaavat tekisivät ennen lähtöään matkustusilmoituksen viranomaisille. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme