Mainos
Mainos

Ulkoministeriö: Suomalaiset voivat olosuhteisiin nähden hyvin

Kaikki Japanissa tiettävästi oleskelevat suomalaiset on tavoitettu, kertoo ulkoministeriö. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen maanjäristyksessä, tsunamissa tai ydinvoimaloissa sattuneissa räjähdyksissä.

Ministeriön mukaan onnettomuusalueelta tavoitetut ovat voineet olosuhteisiin nähden hyvin. Vielä eilen illalla Japanissa oli tavoittamatta kymmeniä suomalaisia ja yöllä neljä.

On kuitenkin mahdollista, että Japanissa oleskelee esimerkiksi omatoimimatkailijoita, joiden menosta maahan ministeriöllä ei ole tietoa.

Ulkoministeriö suosittelee yhä välttämään tarpeetonta matkustamista Japaniin.

Myös Ruotsi, Tanska ja Norja ovat kertoneet saaneensa yhteyden kaikkiin katastrofialueella olleisiin kansalaisiinsa. Maat ovat kehottaneet kansalaisiaan välttämään matkustamista Koillis-Japaniin. Ranska taas neuvoo lähtemään Tokion alueelta.

Suurlähettiläs: Jälkijäristys heilutteli paikkoja

Suurlähettiläs Jari Gustafsson kertoo MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, että Tokiossa on paljon sähkökatkoksia, koska sähkön kulutusta on alettu säännöstellä. Vaikutukset Tokion infrastruktuuriin ovat suuret.

- Junat eivät toimi koko ajan. Tavaroita ei ole kovin paljoa kauppojen hyllyillä, Gustafsson kuvailee MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Aamulla Tokiota ravisteli pieni jälkijäristys.

- Aamulla täällä oli 6,2 magnitudin jälkijäristys, joka vähän heilutteli paikkoja. Suuria jälkijäristyksiä voi vielä tulla, Gustafsson kertoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme