Mainos
Mainos

Ulkoministeriö suurlähettilään ahdisteluepäilyistä: Selvitys liittyy työyhteisön asioihin

Suomen Tukholman suurlähetystössä on käynnissä sisäinen selvitys, joka liittyy Iltalehden mukaan siihen, että suurlähettiläs Jarmo Viinanen olisi ahdistellut seksuaalisesti alaisiaan ja vieraitaan.

Ulkoministeriö vahvistaa MTV Uutisille, että sisäinen selvitys on käynnissä. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että tällaiset selvitykset aloitetaan, jos työyhteisöstä otetaan yhteyttä ongelmista.

Ulkoministeriön hallintojohtaja Ari Rouhe kertoo, että asian käsittely on vielä kesken eikä selvityksen sisältöä voi vielä kommentoida tarkemmin.

– Selvitys liittyy työyhteisön sisäisiin asioihin, jotka ovat yksityisyyden suojan piirissä, Rouhe sanoo MTV Uutisille.

Tarkastus on Rouheen mukaan normaali toimenpide tapauksissa, joissa epäillään, että jonkun työntekijän toimintaa olisi syytä selvittää.

– Tarkastuksiin johtavia tietoja voi tulla monella tavalla. Niitä voi tulla epävirallisesti, jos työyhteisöstä otetaan yhteyttä ongelmista, tai työhyvinvointiselvitysten tai -kyselyiden kautta.

Ulkoministeri Timo Soini totesi aamun Huomenta Suomessa, että epäily otetaan ulkoministeriössä tosissaan ja että vastaaville tapauksille on nollatoleranssi.

Soini ei vielä kommentoinut, menettääkö Viinanen paikkansa. Myös Rouhe kertoo selvityksen valmistuvan todennäköisesti vasta elokuussa.

– Juuri nyt olemme keskellä loma-aikaa ja suurin piirtein kaikki keskeiset osapuolet, jotka tähän liittyvät, ovat lomalla ja asia seisoo. Elokuussa palataan asiaan.

MTV Uutisten tavoittama Tukholman suurlähetystön lehdistövirkamies Niina Hyrsky kertoo, ettei Viinasella ole lisättävää Rouheen kommentteihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme