Mainos
Mainos

Ulkoministeriö tuo nuoria toimittajia tutustumaan Suomeen

Ulkoministeriö on kutsunut nuoria ulkomaisia toimittajia Suomeen. Kuukauden kestävän koulutuksen tavoite on parantaa ulkomaalaisten Suomikuvaa ja -tietoutta. Koulutuksen aikana nuoret toimittajat matkustavat eri puolille Suomea, tapaavat ulkoministerin ja viettävät viikonlopun suomalaisen perheen luona. Koulutusohjelma alkoi kiertoajelulla Helsingissä.

Ennakkoluulojen murtaminen on yksi tärkeimmistä syistä siihen miksi ulkoministeriö on jo kahdenkymmenen vuoden ajan kutsunut nuoria toimittajia Suomeen. Ennakkoluulojen murtamisessa ollaankin osin jo onnistuttu:

- Minulle kerrottiin, että suomalaiset ovat etäisiä eivätkä he puhu vieraille, mutta näin ei näytä enää olevan. Olen tutustunut moneen suomalaiseen, eikä väite pidä paikkaansa, kertoo egyptiläinen Sandra Hakim.

Tällä kertaa osallistujia on 21, kaikki eri maista. Ulkoministeriö toivoo, että nämä ihastuisivat Suomeen ja auttaisivat tulevaisuudessa Suomikuvan kirkastamisessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme