Mainos
Mainos

Ulkoministeriö tutkii Irak-keskustelujen tietovuodon

Ulkoministeriö tutkii, miten pääministeri Paavo Lipposen ja Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin joulukuussa Valkoisessa talossa käymiä keskusteluja koskeva salainen raportti on vuotanut julkisuuteen.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja asetti tänään virkamiestyöryhmän tutkimaan tapausta. Selvitysryhmää johtaa hallinnollinen alivaltiosihteeri Arto Mansala.

Iltapäivälehtien eilen esittelemää raporttia on ulkoministeriön mukaan jaettu ministeriön sisällä sekä mm. muihin ministeriöihin. Raportissa selviteltiin Irakin ja terrorismin lisäksi mm. EU:n laajenemista ja Venäjän tilannetta. Tämän vuoksi jakelu on ollut melko laaja, ja se on ollut Suomen Washingtonin-suurlähetystön itse määrittelemä.
Bushin ja Lipposen 9. joulukuuta Washingtonissa käymien keskustelujen sisältöä selvittävän, salaiseksi luokitellun raportin mukaan "Presidentti Bush ylisti Suomea hyväksi yhteistyökumppaniksi ja kiitti Suomen hallitusta Irakin tilannetta koskevista kannanotoista ja liittymisestä koalitioon".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme