Mainos
Mainos

Ulkoministeriö: Virkamiehen karkotus normaali vastatoimi

Ulkoministeriö ei ryhdy mihinkään toimiin sen vuoksi, että Venäjä on karkottanut suomalaisen virkamiehen Suomen Moskovan-suurlähetystöstä. Ministeriöstä kerrotaan, että karkottaminen on normaali diplomaattinen vastatoimi. Suomi karkotti venäläisdiplomaatin viime keväänä ei-toivottuna henkilönä.

Ministeriössä on itse asiassa odotettu karkotuspäätöstä. Suomen tehtyä oman karkotuspäätöksensä Venäjä antoi ymmärtää toimivansa samoin. Suomesta karkotettu oli ollut osallisena lahjusjutussa.

Venäjä karkotti Suomen suurlähetystön palveluksessa olleen kokeneen metsäasiantuntijan Kalevi Kyyrösen. Hänelle annettiin elokuussa kaksi viikkoa aikaa poistumiseen. Hän on jo Suomessa.

Ulkoministeriössä ei tiedetä, miksi Venäjä valitsi juuri Kyyrösen. Karkotettu itsekään ei tiedä syytä. Suomalaisviranomaisten tietojen mukaan Kyyrönen ei ole syyllistynyt mihinkään rikkeeseen tai sopimattomaan toimintaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme