Mainos
Mainos

Ulkoministeriö: Yksityiskohtien uutisoiminen siepatuista vastuutonta

Suomen ulkoministeriö on pitänyt tiukkaa tiedotuslinjaa Jemenin sieppaukseen liittyen.

Konsuliyksikön päällikkö Teemu Turunen vetoaa suomalaisiin tiedotusvälineisiin, etteivät ne julkaisisi liian yksityiskohtaisia tietoja Jemenissä siepatuista suomalaisista.

Ministeriön mielestä eräät suomalaisviestimet ovat paljastaneet liikaa. Turunen perustelee kantaansa sillä, että kaikki julkaistut tiedot menevät myös sieppaajille, ja voi antaa heille enemmän mahdollisuuksia.

Ulkoministeriön mukaan yksi julkisuus ei edistä asian ratkaisemista. Tiedotuksen niukkuuteen vaikuttaa Turusen mukaan myös se, että Jemenin ja kolmannen siepatun kotimaan Itävallan viranomaisten kanssa on sovittu tietystä linjasta.

Konsuliyksikön päällikön mukaan tärkeä edellytys asian ratkaisemiselle on, että julkisuudessa pidetään mahdollisimman matalaa profiilia. Siepattujen läheiset ovat myös pyytäneet saada olla julkisuudelta rauhassa.

– Siepattujen itsensä tilannetta julkisuus ei auta, sanoo Turunen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme