Mainos
Mainos

Ulkoministeriön päivystykseen tullut satoja soittoja

Kukaan Lontoon pommi-iskujen vuoksi avattuun puhelinpäivystykseen soittanut ei ole kuitenkaan epäillyt omaistensa joutuneen räjähdysten uhriksi.

Lontoon pommi-iskujen takia avattuun ulkoministeriön puhelinpäivystykseen on tullut kaikkiaan noin 420 soittoa. Valtaosa puheluista tuli jo eilen ennen iltakymmentä. Tämän jälkeen soittojen määrä alkoi vähentyä, ja tänä iltana soittoja on tullut vain noin yksi tunnissa.

-Omaisista ei enää olla huolissaan, he ovat itse kertoneet voinnistaan. Nyt kysellään esimerkiksi, onko turvallista matkustaa Lontooseen, kerrottiin UM:stä.

Kriisipäivystystä jatketaan toistaiseksi, ainakin viikonlopun yli. Asiaa katsotaan uudelleen maanantaina.

Osa yöllä soittaneista kertoi saaneensa viimein puhelimitse yhteyden Lontoossa oleviin omaisiinsa. Toiset olivat huolissaan siitä, etteivät puhelinyhteydet vieläkään toimi. Päivystyksestä on myös tiedusteltu, uskaltaako Lontooseen matkustaa. Kukaan soittajista ei ole epäillyt omaistensa joutuneen räjähdysten uhriksi.

Kriisipäivystyksestä vastaavan Sirpa Aallon mukaan Suomen Lontoon suurlähetystö kertoo, että pommi-iskujen tunnistetuista uhreista tai vakavasti loukkaantuneista on alettu ilmoittaa edustustoille. Suomen lähetystö ei ole ainakaan toistaiseksi saanut ilmoituksia suomalaisuhreista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme