Mainos
Mainos

Ulkonäkö vaikuttaa nuorten naisten onnellisuuteen

Suomalaiset nuoret naiset kokevat, että ulkonäkö vaikuttaa huomattavasti heidän henkiseen hyvinvointiinsa. Trendi-lehden ja Suomen mielenterveysseuran tutkimuksen mukaan nuoret naiset myös uskovat paremman ulkonäön lisäävän onnellisuutta.

Vastaajista 79 prosenttia oli sitä mieltä, että ulkonäöllä on suuri merkitys henkiseen hyvinvointiin ja yli 59 prosenttia uskoi, että olisi onnellisempi, jos näyttäisi paremmalta.

Eniten ulkonäköpaineita aiheuttavat naisten itse itselleen luomat vaatimukset, vastakkainen sukupuoli ja media. Tutkimuksessa paljastui myös, että suurin osa nuorista naisista kokee painon vaikuttavan tyytyväisyyteen omasta ulkonäöstä.

Toisaalta ulkonäön ei katsota suoraan estävän tai edistävän henkilökohtaista menestymistä esimerkiksi työelämässä.

(MTV3)

Katso Kristiina Salosen haastattelu: (Huomenta Suomi 28.9.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot