Mainos
Mainos

Ulkopolitiikan asiantuntija HS:ssä: Nato-hakemus olisi kohtalokas virhe

Nato-jäsenyyden hakeminen juuri nyt olisi kohtalokkain virhe Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Näin sanoo ulkopolitiikan asiantuntija Hiski Haukkala Helsingin Sanomien mukaan. 

Haukkala uskoo, että Venäjä vastaisi Suomen Nato-jäsenyyteen hyvin ikävillä tavoilla, jotka eivät kuitenkaan ylittäisi rajaa, joka saisi muut Nato-maat reagoimaan. 

– Venäjä on mobilisoinut ja mobilisoitavissa. Se pystyisi nopeasti pistämään ison sirkuksen pystyyn alueellisesti, hän sanoo lehdelle. 

Haukkalan mielestä seuraavan hallituksen tärkein ulkopoliittinen tehtävä on vahvistaa Suomen turvallisuutta laittamalla talous ja "talo" kuntoon. 

– Venäjän uuteen toimintatapaan, hybridiuhkaan, vastaamisessa talouden terveys ja yhteiskunnan vakaus ovat relevanttia kamaa. 

Hänen mukaansa myös Venäjä-suhteen positiivisista puolista pitäisi yrittää pitää kiinni ilman että EU:n yhtenäisyys kärsii. 

Haukkala on Tampereen yliopiston kansanvälisen politiikan professori, joka työskentelee ulkoministeriön erikoistutkijana ja Venäjä-asiantuntijana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme