Mainos
Mainos

Ulkopuolisten kulkua Talvivaarassa rajoitettiin asetuksella

Ulkopuolisten liikkumista Talvivaaran kaivoksen keskeisimmillä alueilla on rajoitettu vuoden alusta poliisilain mahdollistamalla asetuksella.

Talvivaara haki sisäministeriöltä liikkumis- ja oleskelurajoitusta, koska oli huolissaan ilman lupia ja opastusta kulkeneiden ihmisten turvallisuudesta.

-Kaivosalue ei ole turvallinen retkeilypaikka. Ideanamme ei ole pimittää mitään. Jatkamme edelleen avoimien yleisötilaisuuksien järjestämistä, viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissinen sanoo.

Myös presidentin virka-asuntoon Mäntyniemeen asetettiin vuoden alusta liikkumis- ja oleskelurajoitus ja Olkiluodon ydinvoimalan rajoitusta laajennettiin.

Samantapainen rajoitus on annettu aiemmin esimerkiksi teollisuusalueille.

Tarkoituksena on muun muassa suojata ihmisiä ja omaisuutta. Asetuksen rikkomisesta voidaan tuomita sakkoon.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot