Mainos
Mainos

Ulkosuomalaiset: Biometristen passien hankinnassa hankaluuksia

Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö arvioi ongelmia tulevan passien hintoihin ja hankintapaikkoihin liittyen.

Ulkomailla asuvat suomalaiset pelkäävät biometristen passien käyttöönoton aiheuttavan runsaasti lisäkustannuksia ja hankaluuksia.

Helsingissä kokoontunut ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö huomauttaa, että vastaisuudessa passeja ei voi enää hankkia kunniakonsulaateista, vaan on matkustettava Suomen suurlähetystöön tai pääkonsulinvirastoon. Syynä tähän on se, että biometrisen passin anomuksen käsittelyyn tarvittava laitteisto sijoitetaan lähetystöön tai virastoon, ja passia on käytävä henkilökohtaisesti hakemassa.

Ulkomailla myönnettävien biometristen passien hinta on puhemiehistön mukaan myös korkeampi kuin Suomessa myönnettävien.

Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö toivookin, että ulkoministeriö sijoittaisi laitteiston edustustoonsa alueelle, jossa asuu eniten suomalaisia. Puhemiehistö esitti myös ajatuksen kiertävästä konsulipisteestä.

Ulkosuomalaisparlamentti on perustettu Suomi-Seuran aloitteesta vuonna 1997. Sen toimintaan osallistuu 430 ulkosuomalaisyhteisöä 34 maasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme