Mainos
Mainos

Ulkosuomalaiset innostuivat äänestämään Ruotsissa

Ruotsissa asuvat suomalaiset äänestivät presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella edellisvaaleja vilkkaammin. Erityisesti Tukholmassa äänestysinnokkuus oli tavanomaista suurempi.

Tukholman suurlähetystön lähetystösihteeri Elina Karlssonin mukaan presidentinvaaleissa oli selvästi huomattavissa kiinnostuksen kasvua.

- Vuoden 2006 presidentinvaaleissa ensimmäisellä kierroksella äänestäjiä Tukholmassa kävi 2 500. Tällä kertaa ensimmäisellä kierroksella oli 4 100 ja vähän päälle äänestäjää.

Viime presidentinvaaleissa kaikista Ruotsissa asuvista suomalaisista 9 200 kävi äänestämässä ensimmäisellä kierroksella. Nyt äänensä kävi antamassa 12 000 ruotsinsuomalaista.

Äänestysvilkkauden lisäksi Ruotsissa oli havaittavissa myös toisenlainen ilmiö.

- On ollut erityisen mukava nähdä, että tässä Tukholman seudulla ainakin ja kuulemma myös Göteborgin alueella oli ollut erittäin paljon nuorta väkeä liikkeellä. Ja nuoria varmaan ensikertalaisia äänestäjiäkin joukossa, mutta myös nuoria perheitä ja pieniä lapsia mukana. Se on yllättävää, Karlsson kertoo MTV3:n Uutisille.

Odotuksissa on, että ulkosuomalaisten äänestysinto kasvaa entisestään presidentinvaalien toisella kierroksella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme