Mainos
Mainos

Ulosteet pilanneet Vantaanjoen veden uimakelvottomaksi

Viime viikon ja viikonlopun ukkosten ja sadekuurojen seurauksena Vantaanjoen ja Keravanjoen joenvarsien jätevedenpuhdistamoilla ja -pumppaamoilla tapahtui ohituksia, joiden seurauksena jokiveden hygieeninen laatu on paikoin hyvin huono. Myös kaduilta huuhtoutuvien hulevesien mukana on tullut kuormitusta jokiin.

Jokivesiä ei nyt suositella uimiseen tai vihannesten kasteluun.

Mikäli säät jatkuvat kuivina ja aurinkoisina veden hygieeniset laatuongelmat todennäköisesti poistuvat noin viikon kuluessa.

Jokivedet ovat edelleen lämpimiä, mutta happitilanne oli melko hyvä jopa voimakkaimmin kuormitetuilla jokialueilla.

Vantaanjoen valuma-alueen suurimmat jätevedenpuhdistamot sijaitsevat Vantaanjoen yläjuoksulla ja niillä on lupa johtaa puhdistettua jätevettä jokeen. Kuivina kausina joen yläosan vesimäärästä huomattava osa on puhdistettua jätevettä.

Joen valuma-alueella on lisäksi satoja jätevesipumppaamoja. Erilaiset häiriötilanteet, esimerkiksi ukkosten aiheuttamat sähkökatkokset ja rankkasateet, johtavat melko usein jätevesiohituksiin laitoksilta ja pumppaamoilta. Näillä on siten kuivina aikoina hyvin suuri veden laatua heikentävä vaikutus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot