Mainos
Mainos

Ulsundin etsintä alkaa

Helmikuussa uponneen rahtialus Ulsundin etsinnät aloitetaan Norjan etelärannikolla. Kun hylky löytyy, sitä on tarkoitus heti kuvata kauko-ohjattavalla sukellusrobotilla ulkopuolelta.

-Ensimmäinen tehtävä on löytää hylky kaikuluotaimen avulla. Sen jälkeen siellä on määrä tehdä kuvauksia yhden päivän ajan, johtava tutkija Martti Heikkilä Onnettomuustutkintakeskuksesta kertoo. Heikkilän mukaan Ulsundin löytäminen ei välttämättä ole helppo tehtävä, sillä Norjan rannikolla on useita hylkyjä.

Tekniikka ei toistaiseksi salli hylyn sisälle menoa. Tutkijat uskovat kuitenkin ulkokuvien auttavan uppoamissyyn selvittämisessä. Tutkimuksia tehdään Pohjanmerellä Norjan merivoimien aluksella.

Mukana on kaksi suomalaisen seurantaryhmän edustajaa, Jerker Klawer Merenkulkulaitoksesta ja ylitarkastaja, merikapteeni Risto Repo Onnettomuustutkintakeskuksesta. Onnettomuuden tutkintavastuu on Norjan merenkulkuviranomaisilla.

Ulsund upposi 27. helmikuuta Pohjanmerellä Norjan eteläpuolella. Alus oli matkalla Pietarista Norjan Höyangeriin. Onnettomuudessa sai surmansa laivan koko seitsenhenkinen miehistö, johon kuului kuusi suomalaista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme