Mainos
Mainos

UM: Enestam pätevin ministerineuvoston johtoon

Vuodenvaihteessa Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteerin tehtävästä luopuva Per Unckel on todennut, että virkoja täytettäessä ratkaisee pätevyys eikä kansallisuus.

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestamilla on hyvät mahdollisuudet nousta Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeriksi, arvioi ulkoasiainneuvos Harri Mäki-Reinikka ulkoministeriöstä. Hänen mukaansa Enestamin etuina ovat mm. pitkä ministerikausi sekä kokemus pohjoismaisesta ja eurooppalaisesta yhteistyöstä. Mäki-Reinikka hoitaa pääsihteerin vaalin valmisteluja Suomen osalta.

Pääsihteerin tehtävää on perinteisesti kierrätetty Pohjoismaiden kesken, eikä Suomi ole joidenkin mielestä vielä vuorossa. Mäki-Reinikka uskoo kuitenkin, että pätevyys ratkaisee ja Enestam on hänen mukaansa tehtävään pätevin.

Myös vuodenvaihteessa tehtävästä luopuva nykyinen pääsihteeri Per Unckel on äsken todennut, että virkoja täytettäessä ratkaisee pätevyys eikä kansallisuus. Suomalaisen pääsihteerin valintaa puoltaa myös se, että neuvoston sihteeristössä Kööpenhaminassa ei ole yhtään suomalaista apulaisjohtajaa.

Mäki-Reinikka toivoo, että uusi pääsihteeri valitaan ennen Pohjoismaiden neuvoston istuntoa lokakuun lopussa. Pääsihteeri johtaa ministerineuvoston sihteeristöä Kööpenhaminassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme