Mainos
Mainos

UM ihmeissään: Miksi näin moni matkustaa ilman vakuutusta?

Ulkoministeriö kummastelee ilman vakuutusta matkustavien suomalaisten suurta määrää.

UM:n hallinnollisen ulkoasiansihteerin Kari Lehtosen mukaan jopa kolmasosa matkustaa ilman vakuutusta.

– Ulkoministeriö ja suurlähetystöt teroittavat asiakkaille sitä, että ottakaa vakuutus, mutta se on varsinkin lähialueen matkailussa yleistä, että jää ottamatta. Voi tulla kalliiksi, jos sattuu jotain, Lehtonen muistuttaa.

Lehtosen mukaan esimerkiksi Viroon matkustettaessa moni ei edes miellä lähtevänsä ulkomaille. Näin vakuutuspaperitkin jäävät täyttämättä.

– Osa jättää ottamatta tarkoituksellisestikin, mutta varmaan suurin osa on ajattelemattomuutta, Lehtonen toteaa.

Vakuutuksen avulla maiden Suomen-edustustoista saa apua esimerkiksi hautaustoimistojärjestelyihin ja vainajan kotiutukseen. Ilman vakuutusta vainajan tuominen arkussa Suomeen voi maksaa 5 000 euroa. Vammautuneiden kuljettamisessa hintalappuun voi tulla jopa yksi nolla lisää.

– Jos noudetaan loukkaantunut matkustaja jostain Australiasta lentokoneella tai muulla sairaskuljetuksella, niin 50 000–70 000 voi mennä äkkiä, Lehtonen arvioi.

Ulkoministeriö tarjoaa apuaan myös ulkomailla rikosten uhriksi joutuneille.

– Pitkälti viestintää käydään Suomen ja paikallisten poliisien välillä, mutta tarvittaessa avustamme tietojen välittämisessä, Lehtonen kertoo.

Yksi syy vakuutuksettomuuteen voi olla myös sairaus. Osa vakuutusyhtiöistä ei myönnä ympärivuotisia matkavakuutuksia pitkäaikaissairaille, kuten diabeetikoille.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot