Mainos
Mainos

UM lennättää suomalaiset Egyptistä kotiin keskiviikkona

Suomi on päättänyt evakuoida Egyptistä omatoimimatkailijat ja maassa pysyvästi asuvat suomalaiset, kertoo ulkoasiainministeriö.

Evakuointilento aiotaan toteuttaa keskiviikkona. Finnairin mukaan kotiutuslennon on määrä lähteä Kairosta noin kello 16. Ministeriöstä kerrotaan, että noin sata suomalaista on ilmoittanut edustustolle halukkuudestaan palata Suomeen. Lento on maksullinen.

Lennolle lähdetään lähes 200-paikkaisella koneella. Mahdollisia ylimääräisiä paikkoja aiotaan tarjota naapurimaille.

Kokoaminen haasteena

Ulkoministeri Aleksander Stubbin mukaan päätös koneen lähettämisestä on tehty tänään eri ministeriöiden valmiuspäälliköiden kokouksessa. Suurin haaste evakuoinnissa on Stubbin mukaan Egyptissä asuvien suomalaisten kokoaminen yhteen paikkaan, sillä liikkuminen maassa on vaikeaa.

- Meillä on ulkoministeriön toimeksianto, että Helsingistä lähtee kone hakemaan suomalaisia Kairosta. Valmistelut ovat jo käynnissä, vahvistaa ulkoministeriön viestintäjohtaja Veera Heinonen MTV3:n Uutisille.

Ulkoministeriön konsuliasiain yksikön päällikön Pasi Tuomisen mukaan Egyptissä on suomalaismatkailijoita noin 3500, joista osa on jo tuotu pois.

Evakuointilennot ovat erittäin harvinaisia. Viimeksi suomalaisia on kuljetettu vastaavilla evakuointilennoilla Thaimaasta tsunamin jälkeen. Evakuointilentoa käytettiin myös Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen.

(MTV3)

Katso ulkoministeriön konsuliasiain yksikön päällikön Pasi Tuomisen haastattelu: (Huomenta Suomi 31.01.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme