Mainos
Mainos

UM:n lehdistöpäällikkö Yrjö Länsipuro muihin tehtäviin

Ulkoministeriö on saanut kritiikkiä tsunami-onnettomuuden tiedotuksesta. Ministeriön mukaan Länsipuron siirtyminen lehdistöosastolta ei kuitenkaan liitty tiedotuksen ongelmiin Aasian luonnonkatastrofin aikana.

Ulkoministeriön lehdistöosaston pitkäaikainen päällikkö Yrjö Länsipuro jättää virkansa. Ulkoministeriö kertoo, että Länsipuro siirtyy ministeriön sisällä toisiin tehtäviin.

Hänet on nimitetty suurlähettilääksi, jonka tehtävänä on valmistella YK:n marraskuista tietoyhteiskuntahuippukokousta. Hän seuraa tehtävässä Asko Nummista, joka vuorostaan siirtyy suurlähettilääksi Intiaan 1. lokakuuta.

YK:n tietoyhteiskuntakokouksessa käsitellään muun muassa internetin hallinnointia.

Länsipuro on toiminut lehdistö- ja kulttuuriosaston päällikkönä yli kahdeksan vuotta. Ulkoministeriön tiedotusta arvosteltiin alkuvuodesta tsunami-onnettomuuden yhteydessä. Ministeriön mukaan Länsipuron siirtyminen liittyy virkakiertoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme