Mainos
Mainos

UM: Pohjois-Korea arvaamaton

Pohjois-Korean käyttäytyminen alkuviikon tapahtumien jälkeen voi olla täysin arvaamatonta, arvioi ulkoministeriön Itä-Aasian tiimin johtaja Annikki Arponen.

Muun muassa Kiina on kehottanut varomaan kiristämästä tilannetta liikaa. Keinot Pohjois-Korean uhittelulle kuitenkin alkavat olla vähissä.

- Tilannehan ei ole ainutlaatuinen, vuonna 2006 kovensimme talouspakotteita, eikä se näköjään auttanut. Jos pakotteita kovennetaan entisestään, saattaa kokonainen kansa olla vaarassa nääntyä nälkään, Arponen pohtii.

Pohjois-Korea kokee olevansa muun maailman uhkaama, ja perustelee sillä ydinvarustautumisensa. Maan propaganda väittää muun maailman pakottavan Pohjois-Korean varustautumaan ja valmistautumaan taisteluun. Ulkomaailman tuomio ohjus- ja ydinkokeista on vain lisännyt kokemusta ulkoapäin uhkaavista vaaroista.

- Tämä on heidän ainoa konstinsa saada äänensä kuuluviin, he pitävät tätä äänen korottamisena, Arponen katsoo.

Tilanteessa vallitsee tällä hetkellä molemminpuolinen luottamuspula Pohjois-Korean ja muun maailman välillä. Kansainvälisessä yhteisössä pitäisikin ehkä miettiä, mitkä ovat ne keinot joilla luottamusta pystyttäisiin lisäämään. Tilannetta ei helpota epätietoisuus Korean iskukyvystä tosipaikan tullen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot