Mainos
Mainos

UM: Sandy-myrskyn suomalaisuhreista ei vahvistusta

Ulkoministeriö ei ole toistaiseksi saanut vahvistusta Yhdysvaltain itärannikolla riehuvan Sandy-myrskyn mahdollisista suomalaisuhreista.

Ministeriön kriisi- ja avustustiimin johtaja Jussi Tanner muistuttaa, että myrskyn vaikutusalueella on miljoonia ihmisiä ja tilanne on vielä sekava. Tähän mennessä Sandy on jättänyt jälkeensä 14 kuolonuhria.

– Meillä ei ole vielä varmistusta onko siellä suomalaisia, sanoo Tanner. – Meillä ei ole myöskään merkkejä siitä, että suomalaisia olisi menehtynyt.

Kadonneen yhteystiedot ulkoministeriöön

Ulkoministeriö on saanut toistaiseksi vain muutamia yhteydenottoja Sandy-myrskyyn liittyen.

Jos Suomesta ei saa yhteyttä myrskyalueella olevaan omaiseen tai ystävään, ulkoministeriöön voi ilmoittaa kateissa olevan henkilön yhteystiedot. Yhteystiedot voi ilmoittaa numeroon 09 160 55551, josta yhteystiedot välitetään Yhdysvaltain suuntaan.

– Suosittelen myös, että Yhdysvalloissa olevat suomalaiset lukevat edustustojen päivitetyt nettisivut sekä seuraavat edustustojen Facebook-sivuja.

Jussi Tannerin mukaan tietoliikenneyhteydet Washingtonin suurlähetystöön ja New Yorkin pääkonsulaattiin ovat toimineet toistaiseksi hyvin. Yhteydenpito on ollut toisinaan katkeilevaa, mutta varayhteydet ovat olemassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme