Mainos
Mainos

UM tiukensi Egyptiä koskevaa matkustusvaroitusta

Ulkoministeriö on päivittänyt Egyptiä koskevaa matkustustiedotettaan. Ministeriö kehottaa nyt välttämään tarpeetonta matkustamista Egyptiin. Suositus ei kuitenkaan koske Punaisenmeren turismialueita, jossa suurin osa Egyptissä lomailevista suomalaisista on.

Vielä eilen matkustusvaroitus koski ainoastaan Kairon aluetta.

Egyptissä lomailee ministeriön tietojen mukaan noin 3 500 suomalaista. Egyptissä oleville suomalaisille omatoimimatkailijoille suositellaan rekisteröitymistä Suomen Egyptin-suurlähetystöön.

Lisäksi ulkoministeriön tiedossa on noin 200 Egyptissä asuvaa suomalaista, joista suurin osa on Kairossa. Suurlähetystö pyytää heitä päivittämään lähetystölle antamansa yhteystiedot.

Suomen Egyptin-suurlähetystön tietoon ei ole tullut tilanteita, joissa suomalaisia olisi ollut varsinaisessa vaarassa. Ulkoministeriö kehottaa kuitenkin suomalaisia välttämään suuria väkijoukkoja ja alueita, joissa on mielenosoituksia. Myös valppaus ja varovaisuus ovat tärkeitä koko maassa.

Ulkoministeriö seuraa Egyptin matkustusturvallisuustilanteen kehittymistä yhteistyössä muiden EU-jäsenmaiden ja Pohjoismaiden kanssa.

Egyptin massiiviset mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet ovat jatkuneet tänään maan hallituksen erosta huolimatta. Kuolonuhreja on jo yli sata ja loukkaantuneita ainakin 2 000.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot