Mainos
Mainos

UM tiukensi Turkin matkustussuosituksia

Ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Itä- ja Kaakkois-Turkkiin. Matkailijoita kehotaan lisäksi olemaan erityisen varovaisia paikoissa, joissa on ihmisjoukkoja.

Ulkoministeriö on tiukentanut Turkkia koskevia matkustussuosituksia viime päivien pommi-iskujen jälkeen.Terroristijärjestöjen aktivoitumisen vuoksi matkustamista etenkin Itä- ja Kaakkois-Turkkiin kehotetaan välttämään.

Lisäksi matkailijoita kehotetaan erityiseen varovaisuuteen kaikissa sellaisissa paikoissa, joissa on ihmisjoukkoja. Tällaisia ovat esimerkiksi basaarit ja turistien suosimat diskot. Lisäksi julkisten kulkuvälineiden käyttämistä kannattaa ministeriön mukaan välttää.

Turkissa on tehty kahden päivän sisällä yhteensä viisi pommi-iskua. Tuhoisin oli eteläturkkilaisessa Antalyan kaupungissa eilen tehty pommi-isku, jossa kuoli tiettävästi kolme ihmistä ja kymmeniä haavoittui.

Muut pommi-iskut tehtiin myöhään sunnuntaina Marmarikseen ja Istanbuliin. Iskut haavoittivat lähes 30 ihmistä. Suuri osa uhreista oli ulkomaalaisia turisteja, mutta joukossa ei ollut suomalaisia.

Kurdistanin Vapautuksen Haukat -järjestö (TAK) on ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme