Mainos
Mainos

UM toivoo Mumbaihin matkustuskieltoa työntekijöille

Ulkoministeriö suositteli eilen, että Intian Mumbaihin matkustamista kannattaa välttää turvallisuuden vuoksi. Silti moni suomalainen joutuu työnsä puolesta reissaamaan Mumbaihin.

- Me suosittelemme heillekin, että firmojen kannattaa itse harkita omien ohjeistuksiensa päivittämistä, että kannattaako matkustaa ollenkaan. Firmathan voivat kieltää matkustamisen - ulkoministeriö ei voi kieltää matkustamista minnekään, sanoo ministeriön konsuliyksikön päällikkö Pasi Tuominen.

Mumbaissa on yhteensä 17 suomalaisyritystä, joissa on tällä hetkellä seitsemän suomalaistyöntekijää. Suurimpia yrityksiä ovat Wärtsilä, UPM ja Nokia.

Toistaiseksi vain yksi suomalaisyritys, Finpro, on kieltänyt työntekijöitään matkustamasta työasioissa Mumbaihin.

- Tietääkseni täällä asuvista tai työskentelevistä suomalaisista ei kenelläkään ole ollut mitään vaarallisia tilanteita, kertoo Finpron vientikeskuksen päällikkö Anna Erkkilä. - Suomalaisten yritysten toimistot sijaitsevat Pohjois-Mumbaissa, missä suomalaiset myös enimmäkseen asuvat. Pohjois-Mumbaissa on ollut aivan rauhallista, sillä nämä levottomuuden ovat keskittyneet Etelä-Mumbaihin.

Finpron mukaan Mumbaissa olevat suomalaistyöntekijät eivät suunnittele palaamista Suomeen. Sen sijaan yksi kauppasuhteita hoitava suomalaisdelegaatio siirsi ensi viikolle tarkoitetun Mumbain-matkansa ajankohtaa.

Finpron mukaan on kuitenkin vielä liian aikaista sanoa, miten levottomuudet vaikuttavat tulevaisuudessa suomalaisyritysten haluun panostaan Intian markkinoille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme